0894 221 228

Блог

3 мита за бизнес софтуера

2015-06-13

3 мита за бизнес софтуера

ERP системите навлизат в българския бизнес бавно, но сигурно. Стават все по-познати на търговците, но все още в пространството витаят митове, свързани с тях. В тази статия ще развенчаем три от най-разпространените ERP мита.

 • 1. Внедряването на бизнес софтуер е сложен и бавен процес.

  Това не е съвсем вярно. Процесът на внедряване на ERP система става все по-автоматизиран. Макар че всеки бизнес е специфичен и има нужда от уникални модули, много от нещата се повтарят и се внедряват доста по-бързо, отколкото в зората на този тип бизнес софтуери.

 • 2. Българските ERP системи не заслужават доверие.

  Да помислим логично – много по-вероятно е българско ERP решение да е адаптирано според българския бизнес, отколкото което и да е „вносно“. Наскоро българските програмисти бяха обявени за едни от най-добрите на световно ниво. Съвсем реално е и техните кодове и продукти да са много добри.

  Българските ERP системи са надеждни, тъй като са с осигурена техническа и IT поддръжка. Програмистите на Centryl реагират бързо при възникнали проблеми или при необходимост от софтуерни доработки. При това – комуникацията е на български език.

  Вижте някои от < a href='http://centryl.bg/customers'>компаниите, които вече ни се довериха.

 • 3. Само големите фирми могат да си позволят ERP система, за малкия и средния бизнес това е скъпо удоволствие.

  Един от най-разпространените митове у нас доста завишава цената на ERP системите. Това от своя страна води до извода, че само големите компании могат да си позволят качествен бизнес софтуер, а за малките той по-скоро не е на достъпна цена.

  Това не е вярно, ама изобщо! Средната цена за внедряване на продукта на Centryl е между 2000 лв. и 15000 лв. Крайната цена зависи от размера на организацията, в която се внедрява системата.

  За много от малките фирми, в които има сложни процеси, внедряването на подходящ бизнес софтуер е изключително правилна стъпка, с която те улесняват дейността си.

 • Независимо дали сте голям, среден или малък бизнес, свържете се с нас за безплатна консултация!