0894 221 228

Блог

Какво търсят жените онлайн?

2015-07-02

Какво търсят жените онлайн?

Бизнес софтуерът на Centryl е особено подходящ за оптимизиране на процесите в онлайн магазини и складове. Но ние се интересуваме не само от онлайн търговията и уеб купувачите, но и от навиците на ползващите интернет като цяло.

Базирали сме тази статия на резултати от изследване на виртуалната общност Kaymu. Изследвани са навиците на жените за търсене на различни неща в интернет.

Жените и мъжете са от различни планети, затова винаги е добре да знаем повече и за едните, и за другите. Така търговците ще могат да направят по-точно таргетиране, а магазините им да реализират по-големи обороти.

Вижте подробности за това как търсят в интернет представителките на различни нации – може би ще ви изненадат:

  • - Българките се интересуват от теми за семейството – грижа за семейството, кулинария, дори „домашен майстор“ и „направи си сам“. Това не е чак толкова странно – българките са доста еманципирани и често живеят сами. Да не забравяме, че сме в 21 век! Голям процент от дамите в България търсят сами и автомобили без да ползват „помощ от приятел“ – правят проучване и сравняват.
  • - Темпераментните рускини търсят съвети в интернет за справяне с вредни навици като алкохолизма. Едва 20% са жените, които търсят информация по темата, но и този дял говори за сериозността на проблема в страната.
  • - Горещите французойки пък търсят мнения и препоръки за добри пластични хирурзи. Според проучването това са дами на възраст над 40 години. Във Франция се забелязва бум в интереса към подмладяване и в приходите от пластични операции.
  • - Италианките най-много се вълнуват от темата за изневярата и най-вече от начини, по които да хванат половинката си в изневяра. Жените в Италия търсят частни детективи (15% от тях), при това – най-добрите в бранша.

Добре е да отбележим също, че дамите купуват онлайн най-вече козметични продукти, дрехи, аксесоари, техника. Нежните потребителки се интересуват предимно от теми, като любов, готварство, отглеждане на деца.

Независимо дали сте бизнесмен или бизнес дама, разгледайте ERP системата Centryl, за да прецените дали е подходяща за вашия бизнес.