0894 221 228

Блог

5 факта за ERP, които вероятно не знаете

2015-06-13

5 факта за ERP, които вероятно не знаете

Независимо дали ви предстои внедряване на ERP система или отдавна ползвате такава във вашия бизнес, вижте 5 факта за ERP софтуера, които може би не знаете.

 • 1. ERP системите могат да бъдат много сложни и скъпи, но за компаниите днес има и много достъпни в ценово отношение алтернативи.

  Търговците, предлагащи софтуер в SaaS (software-as-a-service) среда, предлагат надеждни, функционални и юзър френдли ERP продукти на своите клиенти. Бизнесите все по-често се обръщат към SaaS – заради иновативната функционалност и по-ниските разходи.

 • 2. SaaS ERP софтуерът е подходящ за различни по размер компании – малки, средни, големи и тези от Fortune 500 (500-те най-големи в света компании).

  Големите компании използват ERP в SaaS среда, за да управляват служителите и процесите си в различни страни и континенти – лесно и удобно. SaaS ERP не може да разгърне потенциала си само в много отдалечени райони на света, където интернет свързаността е лоша и бавна.

 • 3. Ако търсите супер точно време за закупуване и внедряване на ERP система, имайте предвид, че такова няма!

  Не забравяйте също, че бизнес софтуерите се променят и еволюират непрекъснато – докато подготвите компанията си за дадена ERP система, тя вече може да е претърпяла промени, които отново да ви върнат в изходна позиция. Всеки разработчик, който предлага ERP софтуер, прави промени, с които се надява да заграби поне още малко пазарен дял и клиенти. Звучи ви познато, нали? Така е във всеки бизнес.

 • 4. Разходите за поддръжката на ERP системата не намаляват, въпреки че клиентите са в немилост заради рецесия или други бизнес кризи.

  Да, на бизнесите много пъти им е трудно да функционират – паразна, финансова, кадрова нестабилност има навсякъде. Това обаче не е причина доставчиците на бизнес софтуер да се превръщат в „дойни крави“, които да предлагат продуктите си на безценица.

 • 5. Някои ERP проекти могат да се провалят.

  Има и такива процеси по внедряване на ERP система, които са неуспешни. Причините за това са различни, но е важно винаги да се правят правилни изводи и да се вземат поуки от провала.

Разгледайте бизнес софуера, който предлагаме – ERP система Centryl. Свържете се с нас за безплатна консултация или поръчка.