0894 221 228

Блог

6 причини да изберете web базиран софтуер за вашия бизнес

2015-03-12

6 причини да изберете web базиран софтуер за вашия бизнес

Няма човек на земята, който да работи с компютър или мобилно устройство, и да не използва уеб базиран софтуер. Защото с такъв извършвате интернет банкирането си, проверявате си пощата, комуникирате в социалните мрежи (всяка една социална мрежа е уеб базиран софтуер) и т.н. С други думи, уеб базираният софтуер е този, който се ползва с помощта на интернет браузър (Internet Explorer, Firefox, Chrome и др.). Той не изисква да се инсталират дискове или да се теглят програми.

Кои са основните 6 причини да изберете web базиран софруер?

  • 1. 24 часа / 7 дни в седмицата Събраната информация е достъпна за всеки с достъп до интернет по всяко време (и с нужните права за достъп).
  • 2. Централизираност и постоянен контрол над бизнеса Единна база данни. Този софтуер ще събере всичко за вашия бизнес на едно място. Цялата въведена информация е централизирана, но може да се ползва от различни компютри и устройства. И от различни места – в офиса, у дома, в хотела. Ще можете да управлявате бизнеса си постоянно, а не само от 9 до 6.
  • 3. Достъп от всяка точка Уеб базираният софтуер не се инсталира на определен компютър и позволява на потребителите му да го ползват навсякъде. На практика, с такъв софтуер вие носите вашия офис навсякъде с вас, където имате устройство с достъп до интернет (персонален компютър, лаптоп, таблет, смартфон).
  • 4. Мултиплатформеност
  • Уеб базираните софтуери могат да се ползват на различни платформи – Windows, Linux, Android и т.н.
  • 5. Не е необходима поддръжка на място Инсталация, настройка и поддръжка на уеб базиран софтуер не се налага на нито един компютър. Всички промени и модификации по системата се извършват само на едно място – сървъра на системата, без да е необходимо да се отразяват по различните работни места. 6. Сигурност на данните

Уеб базираните приложения са по-безопасни от „традиционния“ десктоп софтуер. Може и да ви звучи сигурно служителите ви да си записват информацията на персоналните компютри, лаптопи, USB устройства, твърди дискове и т.н., но това далеч не е така. Фирмените ви данни ще са много по- защитени, когато са на сигурен сървър, на който се правят бекъпи и е достъпен за работа 24/7.

Уеб базираните софтуери не изискват задълбочени технически познания – всеки може да работи с тях. Те са сигурни, защитават данните и бизнеса ви. Така вие можете да се съсредоточите върху наистина важните неща!