0894 221 228

Блог

Кои са най-продаваните стоки в интернет?

2015-03-31

Кои са най-продаваните стоки в интернет?

Помните ли времето преди онлайн магазините и заредените с всевъзможни стоки и количества супермаркети и молове? Времето, в което хората се редяха на опашки, за да си купят дори и най-необходимите продукти за ежедневието? При това – с купони. На всичкото отгоре, след дългото чакане, можеше да се окаже, че точно преди вас е свършило това, което искате да купите...

А може би сте извадили късмет и сте се родили малко по-късно и нямате представа за какво говорим?

Да, днес всичко е различно. Днес можете да си купите всичко отвсякъде, в магазините има изобилие от всякакъв вид стоки. С навлизането на технологиите и интернет в домовете и живота ни пазаруването стана още по- лесно.

Интересно е обаче какво купуваме най-често онлайн. Според различни проучвания най-търсени са технологиите. Тук влиза всякакъв вид техника, от която човек в днешно време се нуждае (или поне не се лишава) – бяла и черна техника, мобилни устройства и аксесоари, компютри, лаптопи и таблети и др. Често тези стоки вървят с безплатна доставка до дома, което също допринася да бъдат предпочитани за купуване онлайн.

Много голям е и процентът на книгите, продавани през интернет. Независимо дали става въпрос за хартиени или за електронни книги, онлайн покупката им наистина е много лесна. Удобно и бързо ще намерите желаното заглавие само с няколко клика с мишката и без необходимост от физическо обикаляне и търсене.

Туристическите услуги също са едни от най-продаваните онлайн. Покупката на този вид услуги се засили особено след навлизането на сайтовете за групово пазаруване.

Други стоки, които също купуваме често през компютъра, са дрехите и аксесоарите. Неудобното при тях е, че не виждаме наживо стоката и не можем да я пробваме, а така лесно може да се заблудим за размер, вид и цвят, но това не е пречка за много голяма част от интернет потребителите. На практика, всеки ден броят на потребителите, които пазаруват онлайн, се увеличава, а с това се увеличават и категориите на най-често пазаруваните стоки онлайн. А някой ден може би ще купуваме дори и хляб, кафе и шоколад само през интернет?